Aljoša Čampara odgovorio “rođaku” Harisu Zahiragiću: “Ja se njega ne odričem, potrebna mu je pomoć”

Nakon što se Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini SDA večeras u program uživo danas odrekao “rođaka Aljoše Čampare” nazivajući ga “piskaralom na Pressmediji”, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH izjavio je za portal Radiosarajevo.ba da “familiju ne birate, već se prijatelji biraju”.

“Ne zna da mu je Zahiragić rođak, a možda i jeste neki dalji. Ali evo i da jeste i da nije, ja se njega ne odričem i ne odustajem od njega, jer njemu zaista treba pomoći.

Mlad je, a već dugo u ozbiljnim problemima, ali želim vjerovati da još uvijek nije beznadežan slučaj. Ja razumijem njegovu frustraciju i kompleks niže vrijednosti.

Zastupnik je u Skupštini Kantona Sarajevo u koju nije izabran od strane građana nego nametnut i “utisnut” voljom bračnog para Izetbegović“, kazao je Čampara za Radiosarajevo.ba.

Imajući, kako kaže, u vidu Arhimedov zakon (Sila potiska), dodao je Čampara, Zahiragićevo ubacivanje u Skupštinu KS je, obzirom na njegove gabarite, “istisnulo” četiri zastupnika.

“Odlučio je da se ponaša kao pit-bull”

“Tek kada je – milošću bračnog para i suprotno demokratskim standardima – postao zastupnik, Zahiragić se našao u problemu kako opravdati takvu uslugu. I, nažalost, odlučio je da se ponaša kao pit-bull.

Kada gazde kažu: ujedi, on bez razmišljanja ide u brutalni, uglavnom primitivan napad. Time je za samo godinu dana postao skupštinski klovn, predmet šprdnje i lik iz viceva”, rekao je.

Ponovio je “da sam mu spreman pomoći na svaki način”.

“Razgovorom, savjetom, umirujućim šetnjama na čistom zraku, kolegijalnom/rođačkom podrškom u procesu rehabilitacije i odustajanja od političkih skokova bez padobrana.

Možda na narednim izborima uspije osvojiti dovoljan broj glasova i bude legitimni zastupnik u skupštini. To bi vjerovatno pomoglo njegovoj ličnosti da bude zdravija.

Ali, evo, za početak predlažem da krene od baznih stvari, npr. neka ne bude konstantno nervozan i agresivan, neka nauči razliku između junca i junoše, Indijca i Indijanca, ali i neka poradi malo više na osnovama geografije i nauči da Švicarska nema more.

A kad se ovako podsjetim šta sve ne zna i šta sve radi, ipak sam bliži tome da nismo nikakvi rođaci“, zaključio je Čampara.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.