Američki predsjednik Joe Biden direktno i bez imalo uvijanja progovorio o Vladimiru Putinu: “Nije me briga šta on misli!”

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da primjedba koju je izrekao u Varšavi, da ruski predsjednik Vladimir Putin treba da bude lišen vlasti, predstavlja njegov sopstveni moralni gnjev – a ne promjenu politike američke administracije.

“Ni tada, ni sada nisam artikulisao promjenu politike. Izražavao sam moralni gnjev koji sam osjećao i ne izvinjavam se“, ukazao je Biden – napomenuvši da je neposredno prije obraćanja povodom prijedloga američkog budžeta za 2023. obišao porodice raseljene zbog ruske invazije u Ukrajini – piše Glas Amerike.

Američki predsjednik, pojašnjavajući stav koji je iznio tokom govora u poljskoj prijestonici, ukazao je da neće povući riječ.

Na pitanje smatra li da bi to moglo izazvati negativnu reakciju ruskog predsjednika – Biden je odgovorio da ga nije briga šta on misli.

“Učiniće ono što želi da uradi”, zaključio je američki predsjednik.

Biden je rekao i da ne smatra da će se komentari izrečeni o ruskom predsjedniku odraziti na diplomatiju, kao i da smatra da niko ne vjeruje da će Sjedinjene Države svrgavati Vladimira Putina.

“Susret sa njim zavisiće od onoga o čemu bi želio da razgovara”, odgovorio je američki predsjednik na pitanje o mogućem susretu sa ruskim šefom države.

Dio međunarodne i američke javnosti zaintrigirala je opaska koju je američki predsjednik izrekao u govoru u prijestonici Poljske Varšavi – da Putin ne može ostati na vlasti u Rusiji.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.