Bisera Turković se srela sa američkim predsjednikom Joe Bidenom u Londonu, on joj rekao: “BiH mi je uvijek na umu”

Bisera Turković se oglasila na Facebooku nakon susreta sa Joe Bidenom.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković zahvalila je, tokom kratkog susreta sa Josephom Bidenom, predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država, na pomoći koju ova država kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini u reformskim procesima i napretku.

Ministrica Turković i predsjednik Biden sreli su se tokom sahrane preminule Kraljice Elizabethe II u Westministerskoj opatiji u Londonu.

“Predsjednik Biden se u razgovoru interesirao za situaciju i napredak BiH te rekao da mu je Bosna i Hercegovina uvijek na umu”, napisala je Turković na svom Facebook profilu.

Ministrica je naglasila važnost američke podrške u očuvanju mira i stabilnosti u BiH i cijeloj regiji.

Predsjednik Biden je tokom svoje političke karijere isticao veze i dobro poznavanje situacije u našoj regiji, a posebno u BiH.

Turković se i nešto ranije oglasila na Facebooku.

“Počela je sahrana preminule Kraljice Elizabethe II u Westministerskoj opatiji, u prisustvu kralja Charlesa III, članova kraljevske porodice te zvaničnika država iz cijelog svijeta, uključujući i Joe Biden, predsjednika SAD te druge svjetske lidere.

Čast mi je, u pratnji ambasadora Vanje Filipovića predstavljati BiH na ovakvom događaju”, poručila je Turković.

Turković je otputovala u London kako bi odala počast preminuloj kraljici i prisustvovala njenoj sahrani.

Lideri iz cijelog svijeta okupili su se u ponedjeljak u Londonu kako bi se oprostili od britanske kraljice Elizabete II na sahrani obilježavajući smrt monarhinje koja je bila na tronu čak 70 godina.

Među 2.000 zvanica na sahrani bit će dosta svjetskih lidera.

Tu je i kanadski premijer Justin Trudeau, premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern, predsjednik Brazila Jair Bolsonaro, predsjednik Izraela Isaac Herzog, kineska delegacija predvođena potpredsjednikom Wangom Qishanom, bivši i aktuelni premijer Britanije Boris Johnson i Liz Truss, škotska premijerka Nicola Sturgeon i mnogi drugi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.