in ,

Američki predsjednik Joe Biden reagovao nakon presude Ratku Mladiću, jako snažne poruke je uputio!

Stigla je i reakcija američkog predsjednika Joe Bidena nakon presude u Haškom tribunalu. Čovjek je to koji itekako zna pravu ratnu istinu o Ratku Mladiću.

Stigla je i reakcija američkog predsjednika Joe Bidena nakon presude u Haškom tribunalu. Čovjek je to koji itekako zna pravu ratnu istinu o Ratku Mladiću.

Ubrzo nakon objavljivanje konačne presude Ratku Mladiću, oglasila se i Bijela Kuća donoseći reakciju Predsjednika SAD Joe Bidena.

U saopštenju koje prenosi glavni dopisnik Glasa Amerike iz Bijele Kuće Steve Herman, stoji:

“Prije gotovo dvadeset i šest godina, Ratko Mladić naredio je pogubljenje po prijekom postupku oko 8.000 nenaoružanih muškaraca i dječaka u Srebrenici. Također je vodio brutalnu višegodišnju opsadu Sarajeva i bio je odgovoran za mnoge druge zločine. Danas je Međunarodni rezidualni mehanizam Ujedinjenih naroda za kaznene sudove u Haagu potvrdio njegovu osudu za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine. Ova povijesna presuda pokazuje da će oni koji čine stravične zločine biti odgovorni. Također pojačava našu zajedničku odlučnost da spriječimo da se buduća zlodjela dogode bilo gdje u svijetu.

Sjedinjene Države pomogle su voditi međunarodne napore da se okončaju zločini u Bosni i Hercegovini, privedu pravdi oni koji su počinili zločine tamo i u drugim dijelovima bivše Jugoslavije i uspostavi trajni mir u toj zemlji i široj regiji. Zahvalni smo na neumornom radu suda UN-a tijekom protekla dva desetljeća na slučajevima vezanim uz sukob na Balkanu i svima onima čija je predanost omogućila ovu presudu.

Pravda i pomirenje temelj su mira i stabilnosti za budućnost, a današnja odluka također je važna potvrda da je to moguće. Iskreno se nadam da će čelnici u regiji poštovati ovu presudu i pojačati njezinu važnost za vladavinu zakona.

Danas razmišljam o svim preživjelim obiteljima mnogih žrtava Mladićevih zločina. Nikada ne možemo izbrisati tragediju njihove smrti, ali nadam se da će današnja presuda pružiti utjehu svima koji tuguju.”

Željko Komšić nakon presude Ratku Mladiću zagrmio i odbrusio Miloradu Dodiku: “RS nikada neće biti nezavisna to mora biti jasno!”

Denis Zvizdić

Denis Zvizdić: “Presuda Mladiću je historijska! Kriv je za genocid, on je jedan od najvećih zločinaca 20. stoljeća”