Američki State Department jasno o incidentu u Novom Pazaru: “Veličanje ratnih zločinaca je neprihvatljivo”

Nakon incidenta na utakmici Novog Pazara i Partizana oglasio se State Department.

Veličanje ratnih zločinaca i genocida je neprihvatljivo. Pozdravljamo reakciju nadležnih koja je omogućila da se igra bezbijedno nastavi”, izjavio je za Glas Amerike neimenovani portparol State Departmenta povodom incidenta na superligaškoj fudbalskoj utakmici između Novog Pazara i beogradskog Partizana.

Meč, igran u nedjelju, bio je prekinut na četrdeset minuta, pošto su gostujući navijači klicali ratnom zločincu Ratku Mladiću i vrijeđali žrve genocida, piše Glas Amerike.

Utakmica je prekidana u dva navrata – pred kraj prvog poluvremena i u 57. minutu, pošto su navijači Partizana nastavili sa skandiranjem. Tada se i dogodio drugi duži, prekid.

Meč je nastavljen kada je na intervenciju zvaničnih osoba ispražnjena tribina sa navijačima Partizana.

Aleksandar Pivić, direktor takmičenja Super lige Srbije, izjavio je da će Super liga – prvoligaško fudbalsko takmičenje, podnijeti prijave Fudbalskom savezu zbog incidenata na utakmici Novi Pazar – Partizan.

„Po nekim saznanjima, i jedni i drugi navijači skandirali su neke stvari. Čekamo izvještaje pa ćemo podnijeti prijave, vjerovatno i protiv jednog i drugog kluba“, rekao je Pivić.

Kako je objasnio za Radio Slobodna Evropa, pošto prijave budu proslijeđene Fudbalski savez Srbije odlučuje o disciplinskim mjerama, koje sežu od zabrane igranja pred publikom do novčanih kazni.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.