Argentina prošla u četvrtfinale i zakazala veliki okršaj sa Nizozemskom

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su pobijedili selekciju Australije rezultatom 2:1 i u borbi za polufinale igrat će protiv Nizozemske.

Gaučosi ponovo nisu briljirali, ali su na krilima sjajnog Lionela Messija ponovo na vrijeme postigli prvi gol i “otključali” protivnika, te će na megdan Nizozemcima koji su ranije savladali SAD rezultatom 3:1.

Letargiju u prvom poluvremenu prekinuo je Messi u 35. minuti kada je u svojoj 1.000. utakmici u karijeri postigao vrlo lijep gol preciznim udarcem iskosa za vodstvo Argentine 1:0.

Zanimljivo, bio je to njegov prvi gol u nokaut-fazi na svjetskim prvenstvima – piše Klix.ba.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Argentinici su u 57. minuti udvostručili vodstvo. Julian Alvarez je postigao gol nakon nevjerovatne greške golmana Matta Ryana. Napadač Cityja oduzeo je Ryanu loptu i pogodio praznu mrežu.

Velike zasluge za pogodak snosi i Rodrigo De Paul koji je napravio sjajan presing na Australce.

Tračak nade Soccerosima vratio je Goodwin u 76. minuti kada je šutirao iz velike udaljenosti, lopta je na putu do gola zakačila Fernandeza i završila je u mreži za 2:1.

U 81. minuti Behich je mogao izjednačiti, ali ga je sjajno izblokirao Lisandro Martinez na vrhu peterca.

Na drugoj strani Lautaro se obrukao s dva velika promašaja, ali je do kraja ostalo 2:1, te ćemo u četvrtfinalu gledati okršaj dvije nogometne velesile.

Argentina i Nizozemska su 1978. godine igrali finale SP-a, a tada su Gaučosi na domaćem terenu poslije produžetaka pobijedili 3:1.

Rezultat i strijelci:

Argentina – Australija 2:1 (Messi 35’, Alvarez 57’ / Fernandez ag. 76’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.