in , ,

Blinken potvrdio za NBC: “Biden je jasan, ako se Rusija bude ponašala agresivno, biti će posljedica”

On je dodao da su SAD zbog toga u vrlo bliskom kontaktu i uskoj koordinaciji sa svojim saveznicima i partnerima u Evropi

NBC
NBC

Američki predsjednik Joe Biden i dalje insistira na tome da će Rusija morati da “plati” ako se bude ponašala agresivno i nepromišljeno, izjavio je američki državni sekretar Antony Blinken u intervjuu za NBC.

“Predsjednik Biden je vrlo jasan u vezi s tim. Ako se Rusija bude ponašala bezobzirno ili agresivno, platit će i biti će posljedica”, rekao je Blinken za NBC.

Kazao je da je Washington zabrinut zbog situacije na rusko-ukrajinskoj granici, pa su SAD trenutno u bliskom kontaktu sa svojim saveznicima i partnerima u Evropi.

“Moram da vam kažem da sam stvarno zabrinut zbog ruskih akcija na granici sa Ukrajinom. Na toj granici ima više ruskih vojnika nego bilo kada od 2014. godine”, istakao je Blinken.

On je dodao da su SAD zbog toga u vrlo bliskom kontaktu i uskoj koordinaciji sa svojim saveznicima i partnerima u Evropi.

“Svi mi dijelimo tu zabrinutost”, naglasio je Blinken.

Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja, odbacio je mogućnost rata s Ukrajinom, koju danima brine gomilanje ruskih snaga na njenim granicama.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Njemački list posvetio tekst Divjaku i opisao šta je rekao novinaru u podrumu 1993: “Branimo Sarajevo od fašizma!”

Dodjeljene BAFTA nagrade, “evropskog Oscara”: Film Jasmile Žbanić Quo, Vadis Aida? na žalost, bez nagrade