Centralnoj izbornoj komisiji BiH dojavljeno da je u zgradi postavljena bomba, SIPA pregleda prostorije

U Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine dojavljeno je da se u zgradi nalazi eksplozivna naprava.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić potvrdio je da su u 9:30 sati obaviješteni od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH da su isti zaprimili dojavu da je putem e-maila na adresu Centralne izborne komisije zaprimljena dojava o prijetnji eksplozivnom napravom u zgradi pomenute institucije.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo osiguravaju lokalitet na kojem se nalazi objekat na koji se odnosi zaprimljena dojava, dok će policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH u saradnji s policijskim službenicima Uprave policije obaviti KDZ pregled objekta i potom uviđaj pod nadzorom nadležnog tužilaštva.

Jutros je dojava o bombi stigla i na Univerzitetski klinički centar u Banjoj Luci dok su jučer dojave e-mailom pristigle na adrese svih osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

Zbog prijetnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci pacijenti su jutros morali napustiti bolnicu.

Iz policije je saopćeno da preduzimaju sve neophodne mjere i radnje kako bi se izvršio pregled objekta i utvrdilo da li je riječ o još jednoj lažnoj dojavi.

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u zgradama Vlade i MUP-a BPK Goražde bile su lažne, utvrđeno je nakon dvosatnog detaljnog pregleda objekata i okoline, potvrdio je Armin Mandžo, ministar unutrašnjih poslova ovog kantona.

Također, na meti lažnih dojava bile su jučer i policijske uprave u Kantonu Sarajevo.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.