Pogledajte kojih 10 stranaka zajednički nastupa u okviru “Pokreta za državu” za NSRS

Predstavnici probosanskih stranaka u RS-u danas su i zvanično u Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine predali potpise kojima se potvrđuje izlazak ove koalicije Pokret za državu na izbore za Narodnu skupštinu RS-a.

Prema onome što se može vidjeti iz dokumenta, stranke su imenovale ovlaštenog predstavnike koalicije “Pokret za državu” za izbornu jedinicu NSRS, a nju će predstavljati sadašnji federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Stranke koje su potpisale ovaj dokument, a koje bi trebale kao koalicija nastupiti na nivou izbora za NSRS, su Stranka za BiH, SDP, SDA, SBB, DF, GS, PDA, Socijaldemokrate BiH, Narodni evropskih savez te Bosanskohercegovački Zeleni. Dokument su u ime partija potpisali njihovi predsjednici.

Podsjetimo, probosanski blok u RS-u održao je niz sastanaka kako u Bosni i Hercegovini tako i u dijaspori gdje su pozvali državljane Bosne i Hercegovine s adresom u RS-u da glasaju za zajedničku listu i na taj način podrže probosansku politiku u ovom bh. entitetu.

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Vojin Mijatović na jednom od ovih skupova je naglasio kako probosanske stranke žele napraviti treći blok u RS-u kojim će se braniti bosanskohercegovački identitet.

“Duboko smo podijeljena zemlja, nacionalna mržnja je prisutna i reintegracija društva nam je potrebna više nego ikad. Početak takve reintegracije smo započeli formiranjem trećeg bloka gdje branimo bosanskohercegovački identitet.

Krenuli smo donositi pozitivne vibracije u našu dijasporu. Svjesni smo kapaciteta koji leži u ogromnom neiskorištenom potencijalu, a kojeg svi zovemo dijasporom. Motivišemo ljude i povratne informacije nas dodatno ohrabruju u ovom zajedničkom poslu koji će značiti bolje dane za našu domovinu”, kazao je Vojin Mijatović krajem 2021. godine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.