Fudbaler Sarajeva se srušio na terenu, hitno prevezen u bolnicu, trener dao izjavu: Primio je infuziju i stabilan je

Nogometaši Tuzla Citya pobijedili su na stadionu Asim Ferhatović Hase u 27. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Sarajeva rezultatom 1:0 te su tako Bordo timu nanijeli drugi uzastopni ligaški poraz nakon neuspjeha u prošlom kolu protiv Zrinjskog.

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme nije bilo većih uzbuđenja, a prva velika prilika značila je i pogodak, prenosi Klix. Džafić je u 35. minuti izašao sam pred golmana domaćih i matirao ga za 0:1, dok su domaći igrači i navijači tražili igranje rukom igrača Tuzle koje je prethodilo završnici akcije i pogotku.

Ipak, sudija Jelić nije uvažio njihove žalbe, a prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 1:0 za goste.

Početak drugog poluvremena obilježile su nemile scene nakon što se veznjak domaćih Kapić samo srušio na zemlju nakon što je prethodno tražio izmjenu.

Izgubio je svijest, nastali su trenuci koje ne želimo gledati na zelenim terenima, a nakon nekoliko minuta vozilom hitne pomoći prebačen je u bolnicu.

Najbolju šansu za Sarajevo na ovom susretu imao je Hebibović u 74. minuti nakon centaršuta Pidre, ali je lopta koju je uhvatio volejom otišla pored gola.

Sarajevo je potom dosta jalovo napadalo pa shodno tome i nisu uspjeli doći do pogotka s kojim bi danas osvojili barem jedan bod. S druge strane, Tuzla se odbranila i tako najavila bolje dane nakon serije loših rezultata.

Tuzla je šest kola prije kraja prvenstva na drugom mjestu Premijer lige BiH i sada ima 10 bodova više od Sarajeva koje se nalazi na četvrtom mjestu. Bordo tim u narednom kolu gostuje Borcu, dok će Tuzla ugostiti Željezničar.

Nemile scene

Vezni nogometaš Fudbalskog kluba Sarajevo Rifet Kapić osjeća se dobro nakon što se sam srušio na startu drugog poluvremena utakmice protiv Tuzla Cityja.

Tokom današnje utakmice 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine svjedočili smo groznim scenama.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme na terenu se sam srušio Rifet Kapić. Vezista Bordo tima je dodao loptu do saigrača, a onda zatražio izmjenu i sam se srušio na terenu.

Činilo se tada da je ostao bez svijesti. Reagovala je hitna pomoć, a dok su ubacivali Kapića u vozilo, njemu se svijest povratila i to su navijači Bordo tima pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Nakon utakmice trener Sarajeva Aleksandar Vasoski dao je izjavu koju smo svi s nestrpljenjem čekali. Na svu sreću, Kapić se osjeća dobro.

“Riki je dobro. Primio je infuziju i stabilan je. Nadam se da će nam se brzo vratiti”, rekao je ukratko Vasoski.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.