Fudbaleri Španije zatečeni u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru, ovo je malo ko mogao očekivati: Maroko je prošao dalje!

Fudbaleri Maroka plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su večeras pobijedili selekciju Španije. Nakon regularnih 90 minuta utakmice i produžetaka nije bilo pogodaka, a Maroko je slavio boljim izvođenjem penala rezultatom 3:0.

U prvom poluvremenu gledatelji nisu mogli uživati u dobrom i ofanzivnom nogometu pa su shodno tome izostale velike prilike.

Bio je to duel dvije podjednake reprezentacije, iako su Španci bili favoriti na ulasku u utakmicu.

Ipak, Španija u prvih 45 minuta uopšte nije izgledala puno bolje od Maroka – piše Klix.ba.

Ni u drugom poluvremenu nije bilo ništa drugačije. Špancima je nedostajalo ideje u napadu pa je odbrana Maroka bez ikakvih problema izdržala sve nalete. Regularni dio susreta je tako okončan bez pogodaka, ali i velikih šansi.

U prvom produžetku najbliže pogotku je bio Maroko u 105. minuti. Cheddira je provukao loptu do sjajne pozicije, ali je loše šutirao pa je Simon dosta lako odbranio udarac Marokanca.

Već u drugom produžetku se osjetila nervoza kod obje selekcije jer se približavao kraj meča, a veliku sreću Marokanci su imali u posljednjim sekundama kada je Sarabia pogodio stativu.

Na kraju smo došli do penala u kojima su sretniji i spretniji bili nogometaši Maroka koji su tako senzacionalno izbacili Španiju u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Za Maroko su pogađali Sabiri, Ziyech i Hakimi, dok je Simon odbranio penal Benounu.

Za Španiju niko nije pogodio. Sarabia je pogodio stativu, dok je fenomenalni Bono odbranio penale Soleru i Busquetsu.

Maroko će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv pobjednika duela između Portugala i Švicarske koji se igra večeras u 20:00 sati. Četvrtfinalni dvoboj je na rasporedu u subotu, a igrat će se u Dohi na stadionu Al Thumama.

Rezultat i strijelci:

Maroko – Španija 0:0 (penali 3:0 – Sabiri, Ziyech, Hakimi)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.