Heroji Saudijske Arabije se nakon najveće pobjede u historiji fotografisali sa istinskom legendom fudbala

Osvajač Svjetskog prvenstva Alessandro Del Piero objavio je fotografiju sa reprezentacijom Saudijske Arabije nakon što je azijska selekcija napravila senzaciju pobjedom protiv Argentine 2:1.

Italijanska legenda čestitala je Saudijcima na historijskom trijumfu objavljivanjem zajedničke fotografije na Instagramu.

Reprezentativci Saudijske Arabije sa osmijehom su dočekali jednog od najboljih italijanskih nogometaša svih vremena, koji je 2006. godine u dresu Azzurra osvojio Mundijal – javlja Klix.ba.

Saudijci su priredili veliku senzaciju savladavši nakon preokreta jednu od najboljih svjetskih selekcija i favorita za naslov.

Argentinci su poveli preko Messija iz penala u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu Saudijci su napravili veliki preokret za samo četiri minute.

U 49. minuti Al-Shehri je pobjegao odbrambenom igraču Argentine Romeru i sa sedam metara poslao loptu pored golmana Emiliana Martineza, dok je četiri minute kasnije Al Dawsari eurogolom donio preokret i pobjedu.

Legendarni italijanski nogometaš Alessandro Del Piero posljednjih godina živi u Los Angelesu nakon okončanja karijere 2014. godine.

Još uvijek uživa veliku popularnost među ljubiteljima nogometa, te u posljednje vrijeme radi kao stručni komentator.

Svakako, najveći trag je ostavio u Juventusu za koji je igrao između 1993. i 2012. godine, postavši rekorder po broju nastupa i najbolji strijelac u historiji kluba.

Karijeru je počeo u Padovi, a nastupao je još za australski Sydney i indijski Delhi Dynamos.

Pogledajte fotografiju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.