Ifet Feraget se obratio okupljenim građanima: “Ovo što se desilo ovim porodicama trebalo je biti gotovo za mjesec”

Advokat porodica Memić i Dragičević, kojima su ubijeni sinovi Dženan i David, Ifet Feraget obratio se danas okupljenim građanima na protestima ispred Narodnog pozorišta.

– Našoj djeci treba novi put, našoj djeci trebaju novi snovi, samo zajedno to možemo osigurati. Ovo je korumpirana država, ovo što se desilo ovim porodicama trebalo je biti gotovo za mjesec.

Korumpirani tužioci i policajci napravili su ovakav veleslučaj koje ćete vi plaćati narednih 10 godina, a vaša djeca idu putem Njemačke – kazao je Feraget.

Istakao je da traže ono što je zagarantovano i Dejtonskim ustavom i Evropskom konvencijom.

– Kad se učini nasilno oduzimanje života, država mora učiniti sve. Dženan je sat ležao u krvi. On je dovezen prekasno, onaj ko je s njim bio, a znate na koga mislim, gledao je Dženana kako umire. David nije pljačkao nikakve kuće, nego su ga našli u potoku.

Tužioci su svjesnu kreirali lažnu saobraćajnu nesreću, a zadesno utapanje u Banjoj Luci. – naveo je on.

Dodao je da odluke saudova ukazuju da se rade o kriminalcima.

– Kad se desi ubistvo ne trebate podnositi krivičnu prijavu, država je dužna da sprovede istragu, ali ovdje fali državu.

Teško je zamisliti prezir porodica prema korumpiranim tužiocima i policajcima. Ali njihov odgovor je častan, dostojanstven.

Samo u jednoj situaciji pravda postaje nepravda, a to je kad ti uzmeš pravdu u svoje ruke. Rekao sam im da to ne rade i poslušali su me. Hvala im na tome, jer ovo moramo istjerati do kraja – rekao je Feraget.

Naveo da će ovi slučajevi promijeniti pravosudni sistem BiH, te se obratio Visokom predstavniku u BiH, Christianu Schmidtu.

– Gospodine Schmidt pet je do 12, tjerajte ih da rade ono što moraju – naveo je Feraget.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.