Ima vrlo zavidnu biografiju: Darja Softić Kadenić, kandidatkinja Naše stranke imenovana za novu ministricu pravde u Kantonu Sarajevo

Darja Softić Kadenić, kandidatkinja Naše stranke za ministricu pravde u Kantonu Sarajevo, imenovana je danas na ovu funkciju na sjednici Skupštine KS.

Rođena je 1982. godine. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a svoj drugi magistarski rad odbranila na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, gdje je osvojila i nagradu za najbolji magistarski rad u svojoj generaciji.

Autorica je brojnih naučnih radova te članica nekoliko uglednih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija. Govori njemački i engleski jezik, a poznaje francuski i španski.

Darja Softić Kadenić je vanredna profesorica na Pravnom fakultetu
Zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uža specijalnost joj je građansko pravo.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam na današnjoj sjednici Skupštine imenovana za ministricu pravde i uprave KS. Svjesna sam izazova i odgovornosti koje ova pozicija sa sobom nosi. Ova prilika se za mene otvorila iznenada i dugo sam razmišljala da li napustiti ambijent Pravnog fakulteta na koji sam navikla i na kojem sam gradila svoju karijeru, i upustiti se u nešto novo i nepoznato, jer dosad nisam bila politički aktivna niti sam članica političke stranke”, kazala je nova ministrica pravde u KS.

Bivša ministrica Lejla Brčić ostavku je podnijela krajem aprila

Kako je kazala, uvijek se stvara osjećaj da političke procese donose “tamo neki ljudi” te da obični građani na to nemaju utjecaj.

“Dobila sam priliku da budem dio tih procesa. Prihvatila sam jer je licemjerno kritikovati, a ne biti istovremeno spreman prihvatiti se posla i odgovornosti. Prihvatila sam, jer mislim da možemo i moramo bolje. Ovo je moj način da dam doprinos i da znam da sam učinila sve što sam mogla da svoju, a i svu našu djecu zadržim u Bosni i Hercegovini”, poručila je Softić Kadenić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.