Još jedno iznenađenje se dogodilo na Svjetskom prvenstvu u Kataru: Čak su i dobro prošli, Danska nije pobijedila Tunis

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru odigran je prvi susret bez pogodaka, a nogometaši Danske i Tunisa razočarali su ljubitelje “najvažnije sporedne stvari na svijetu” i u konačnici odigrali meč koji je završen rezultatom 0:0.

Tunis je bolje otvorio meč i bio bolji tim u uvodnim minutama, iako nisu stvorili neku izrazitu šansu, a u 24. minuti bilježimo poništen gol ovoj selekciji.

Nakon toga, Danska se malo probudila i imala je nešto više od igre, ali nisu uspjeli napraviti pravu šansu, čak su u finišu prvog dijela mogli i primiti gol, javlja Klix.ba.

Za razliku od prvog, Danska je bila bolja u drugom poluvremenu, a prvu šansu imali su u 67. minuti kada je Eriksen prošao kroz odbranu i pucao s poludistance.

Ipak, golman Tunisa Dahmen je zaustavio njegov pokušaj.

Najveću šansu na utakmici Danci su imali u 71. minuti i bio je to nevjerovatan promašaj koji ih je na kraju i koštao pobjede.

Cornelius je nakon kornera ostao sam na drugoj stativi, ali s udaljenosti od jednog metra promašio je prazan gol i pogodio stativu.

Nakon toga, Danska je napadala, pokušava doći do pobjede, no nisu imali nekih velikih šansi i susret je na kraju završen rezultatom 0:0.

VEZANI TEKST: Pogledajte snimak koji se ubrzano širi društvenim mrežama: Reakcija saudijskog komentatora nakon gola za 2:1 obišla svijet

Čak se gledao i potencijalni penal u 95. minuti za Dance, no sudija je odlučio da to nije dovoljno za kazneni udarac.

Ovo je prvi meč bez pogodaka na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru.

U drugom meču ove grupe sastaju se Francuska i Australija.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.