Kakva drama na Svjetskom prvenstvu u Kataru: U grupi H je bilo neizvjesno do zadnje sekunde, dalje prošli Portugal i Južna Koreja!

Fudbaleri Portugala i Južne Koreje plasirali su se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru iz grupe H nakon što su danas odigrane utakmice odlučujućeg 3. kola, a na kraju je viđena prava drama u kojoj Urugvaju nije bila dovoljna pobjeda protiv Gane rezultatom 2:0.

Urugvaj je rezultatom 2:0 pobijedio Ganu, ali im ta pobjeda i četiri osvojena boda nisu bili dovoljni da prođu u narednu fazu.

Gana je mogla doći u vodstvo i tako dodatno zakuhati situaciju u ovoj grupi, ali Jordan Ajew je promašio, odnosno golman Urugvaja Rochet ga je pročitao i odbranio mu – javlja Klix.ba.

U 26. minuti Urugvaj dolazi u vodstvo golom koji je postigao De Arrascaeta, a isti igrač je šest minuta nakon toga postigao drugi gol za svoju selekciju i tako im donio veliko vodstvo.

To je ujedno trebalo biti dovoljno Portugalu za plasman u narednu fazu, a iako je Portugal imao vodstvo protiv Južne Koreje, u 90. minuti su primili pogodak i izgubili, pa je ova selekcija na konto gol-razlike prošla dalje.

Portugal je u vodstvo stigao u šestoj minuti kada je Horta pogodio za 1:0, no stvari na početak je vratio Kim Young-Gwon golom u 27. minuti.

Kada se činilo da će s tim rezultatom i završiti utakmica, odnosno da će Portugal i Urugvaj proći dalje, nastaje prokret.

Hee-Chan Hwang u 92. minuti postiže drugi gol za Južnu Koreju, donosi im preokret, pobjedu i nakon 10 minuta strepnje i čekanja, prolazak u narednu fazu.

Urugvaju je u tom trenutku trebao još jedan gol i pobjeda od 3:0 kako bi zbog bolje gol-razlike prošao dalje, ali u tome nisu uspjeli.

Grupa H:

Gana – Urugvaj 0:2 ( De Arrascaeta 26’, 32’)

Portugal – Južna Koreja 1:2 (Horta 6’ / Kim Young-Gwon 27’, Hee-Chan Hwang 90+2’)

Pogledajte tabelu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.