Koalicija Država vrlo žurno reagovala: “Debakl bh. lidera u Briselu je krajnji alarm za ujedinjenje za spas i promjenu u BiH”

Razgovor u Evropskom parlamentu sa članovima Predsjedništva BiH i predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini je jasno pokazao dubinu političke krize u Bosni i Hercegovini, ali i prave uzročnike te krize, saopštili su iz Koalicije Država.

Član Evropskog parlamenta i njemački diplomata Michael Gahler detektirao je glavne protagoniste malignog ruskog uticaja u Bosni i Hercegovini, te ukazao na činjenice koje su problematične po budućnost naše zemlje i regije u cjelini.
Žalosno je bilo gledati i slušati pravdanje svojih opstrukcija rada državnih i entitetskih organa od strane Milorada Dodika i Dragana Čovića, kao i njihove pokušaje da se odgovornost prebaci na političke predstavnike Bošnjaka kao i bošnjački narod u cjelini.

Dodik i Čović su pokušali da iskoriste Evropski parlament kao platformu za legitimaciju svojih dugogodišnjih floskula koje su marketinški formulisane da izazovu pozitivnu reakciju kod islamofobične krajnje desnice Evrope.
Ali, nije im uspjelo. Većina europarlamentaraca je bila jasno i otvoreno na strani građanske i moderne države Bosne i Hercegovine u kojoj nema mjesta za mržnju, podjele i diskriminaciju bilo koje vrste.

Rusofilsko podilaženje

Također, nisu dozvolili da Dodikovo i Čovićevo rusofilsko podilaženje Putinu prođe neprimijećeno. Europarlamentarci poput spomenutog Gahlera ili nizozemske zastupnice Tineke Strik su direktno pozvali Milorada Dodika da odmah odustane od svog opasnog savezništva sa Putinom, te da ”njegovo flertovanje sa Putinom – koji je vratio rat na evropski kontinent – ne može ostati bez posljedica”.

Koalicija Država će predano raditi na usvajanju evropskih principa i vrijednosti u našoj državi, a ruska agresija na Ukrajinu jasno pokazuje koje političke opcije u Bosni i Hercegovini baštine takve vrijednosti a koje ne.
Kako je Dante Alighieri rekao, “najmračniji krugovi pakla rezervirani su za one koji u vremenima moralne krize ostanu neutralni i suzdrźani”, a pogotovo se to odnosi na one koji podržavaju snage zla.

Mirsad Hadžikadić, kandidat Koalicije Država! za člana Predsjedništva, je poručio da je jedini način da Bosna i Hercegovina krene ka progresu, funkcionalnosti i pravednosti da građani kroz poštene izbore izaberu svoje političke predstavnike koji će, poštujući interese države Bosne i Hercegovine, dogovorom postići društveni ugovor koji će zaštititi prava i identitete svih građana podjednako.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.