Kolika je zapravo plata Hasana Salihamidžića u Bayernu?

Bayern je već duži period jedan od najorganizovanijih i finansijski najstabilnijih sportskih kolektiva s godišnjim prihodom većim od 700 miliona eura.

Velikan iz Bavarske ima preko 1000 zaposlenih, a mjesečna plata kada su u pitanju radnici angažovani na neodređeno iznosi oko 3.000 eura. Uz to, svi stalno zaposleni mogu kupiti auto iz kompanije Audi po povoljnim uslovima – piše sportsport.ba.

Hasan Salihamidžić koji je od prošle godine ujedno sportski direktor i član Upravnog odbora na godišnjem nivou zaradi između pola miliona i milion eura.

Inače, direktorska pozicija u Bayernu vrijedi 200.000 eura, a članovi odbora su prošle godine dobili naknadu u iznosu većem od 11 miliona eura.

Njima su osigurani automobili od sponzora Audi, dok im penziono-zdravstvno osiguranje plaća kompanija Allianz.

Inače, u Bayernu izuzetno važnu ulogu ima i Kathleen Krüger. Ona je posrednik između stručnog štaba, tima i menadžementa, ali je prije svega zadužena za logistiku i organizaciju. Njena godišnja plata iznosi 200.000 eura.

Ostali uposlenici su podijeljeni u tri kategorije, “poslovi 450 eura”, “porezna klasa” i stalni uposlenici. Samo posljednji imaju pravo na odmor, bolovanje i bonuse za Božić. Stalni uposlenici imaju satnicu od 12 eura, a prodavači u Fan Shopu zarađuju 11 eura na sat u prve dvije godine.

Svaki uposlenik na počeku počinje raditi kao “450 eura zaposlenik”, a nakon godinu ima mogućnost da napreduje u “poreznu klasu” što mu omogućuje da putuje s ekipom ili mu bude dopušten ulaz u trening kamp.

Inače, većina uposlenika zaduženih za osiguranje igrača i objekata su uglavnom bivši vojnici.

Kada su u pitanju vodići na Allianz Areni uglavnom se radi o studentima. Po jednom obilasku zarade 20 eura, 30 eura za VIP obilazak i 35 eura za Bayernovu djecu.

U prosjeku se dnevno napravi pet obilazaka. Međutim, kako trenutno vlada pandemija koronavirusa njihovi ugovori su trenutno suspendovani.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.