Mirsad Hadžikadić u Širokom Brijegu: “Politika zavađa, građani dijele probleme!”

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić oglasio se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

“Ponovo u Širokom Brijegu.

Puk u Bosni i Hercegovini jednako misli. Imaju iste probleme. Politika zavađa.

Svi moramo razgovarati o idejama i vizijama. Politika je neprijateljski usmjerena prema ljudima koji slobodno razmišljaju. Šire strah kako bi nas kontrolisali.

Danas sam razgovarao sa Antonijom Banožić i Vladom Marušićem, kandidatima za Skupštinu Zapadnohercegovačkog kantona. Ovo su ljudi koji iskreno žele riješiti problem u Bosni i Hercegovini tako da se svi osjećaju komotno i da ona bude funkcionalna.

Možda se ne slažemo u svim prijedlozima rješenja, ali se slažemo u našoj namjeri da svakom građaninu ove države bude dobro i da uživa vlastita prava.

Naš zadatak je da nađemo zdravo rješenje koje neće uvesti novu diskriminaciju, koje će uspostaviti povjerenje između naroda i trasirati nam put ka boljoj, zajedničkoj budućnosti. Zbog toga nam je neophodan novi društveni ugovor. Ugovor svih dijelova društva, koji će sjesti i razgovarati s ciljem perspektivne i prosperitetne budućnosti.

Za mene, prvi korak ka većoj demokratiji i većem zadovoljstvu građana, jeste ograničenje broja mandata i uvođenje drugog kruga glasanja”, naglasio je Hadžikadić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.