Mirsad Hadžikadić zagrmio i hitno pozvao međunarodnu zajednicu: “Pozivam na oštre sankcije Draganu Čoviću i vrhu HDZ-a”

Lider Platforme za progres Mirsad Hadžikadić se oglasio saopštenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

“Sudeći po oštroj reakciji ambasade SAD-a na HDZ-ovu opstrukciju izbornog procesa, očito je da su i Amerikanci uvidjeli da je politika Dragana Čovića u službi Moskve, na što mi odavno upozoravamo.

Čović je svjesno uveo Bosnu i Hercegovinu u “slijepu ulicu”, pristajući na moskovski igrokaz u izvedbi Milanovića, ucjenjujući ulazak novih članica u NATO savez promjenom Izbornog zakona BiH.

Uprkos činjenici da je izgubio podršku zagrebačkog HDZ-a, koji se pod instrukcijom Brisela povukao iz ove nerealne priče, Čović se odvažio na “lov u mutnom” i na krilima ruskih mišića i Milanovićevog huškanja, krenuo na sve ili ništa.

Opstrukcija izbornog procesa u BiH za cilj ima fokusirati zapadnu diplomatiju na rješavanje Izbornog zakona “po mjeri Čovića”, kako bi zauzvrat Hrvatska omogućila ulazak Finske u NATO, koja se nalazi na “tankom ledu”, nakon otvorenih prijetnji ruskog susjeda.

Karakterom i svojim razmjerima, ovo pitanje je dospjelo na “veliko platno” međunarodne politike i sada svjetski zvaničnici imaju priliku vidjeti s kim imaju posla.

Očekujemo adekvatnu i brzu reakciju SAD-a, koja će biti iskazana kroz sankcije Draganu Čoviću i vrhu HDZ-a BiH”, naveo je Hadžikadić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.