Nakon kiše u ZDK-u nanosi šljunka, začepljeni odvodi, poplavljena dvorišta…

Zbog kiše manji problemi u ZDK.

Sinoćnja kiša, koja je nakon duže vremena i u nešto većim količinama padala i na području Zeničko-dobojskog kantona, stvorila je manje probleme u nekim mjestima i na području tog kantona, potvrdio je u izjavi za Fenu direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK Džavid Aličić.

-Probleme su uglavnom uzrokovali nanosi šljunka, zbog čega su bili začepljeni odvodi na putevima. Na ulazu u Žepče, bio je poplavljen podvožnjak pa su vatrogasci intervenisali i iz vode izvadili jedno putničko vozilo, koje je pokušalo proći.

U mjestu Dubrave, Grad Visoko, voda je nanijela veće količine šljunka te odnijela dio makadamskog puta. U toku je sanacija- kaže Aličić, koji ističe kako mještani imaju problema s tim putem i prilikom manjih kišnih padavina.

Voda se u zeničkom prigradskom naselju Hece izlila iz ispusta sa autoputa Koridora Vc poplavila je nekoliko kućnih dvorišta.

-Na drugom kilometru uz rijeku Krivaju, u Zavidovićima, voda se također izlila u kućna dvorišta. Bile su ugrožene tri-četiri kuće, ali su vatrogasci ispumpali vodu. Također, u centru Zavidovića, odvod kod mosta nije mogao primiti svu vodu pa je jedan dio ceste bio potopljen, ali i to je riješeno- kaže Aličić.

Napominje kako nije bilo većih materijalnih šteta te da ovog puta nisu bili ugroženi životi ljudi u tim mjestima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.