Nevjerovatna priča beogradskog muftije: Igrao za FK Sarajevo, kada se vratio u Zvezdu, šokirao se koga je ugledao u svlačionici…

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić otkrio je za Kurir da je svojevremeno igrao za FK Sarajevo i da je za fudbal imao dara.

Jusufspahić je ispričao u intervjuu kako je kao mali trenirao fudbal, a zbog svog školovanja morao se preseliti u Sarajevo, gdje je nastavio trenirati i prešao u Bordo tim.

“Trenirao sam kao klinac. U Beogradu nije bilo srednje teološke škole, islamske, pa sam nastavio školovanje u Sarajevu.

Nastavio sam da treniram u FK Sarajevo, dobro smo napredovali, bili smo na kraju prvenstva Jugoslavije za juniore u finalu sa Zvezdom. Cvetković, tadašnji sekretar, rekao je tada mom ocu i meni da, kao beogradsko dijete, treba dođem u Zvezdu, da me čeka dres”, ispričao je Jusufspahić.

Beogradski muftija tvrdi da je sljedeće ljeto trebao trenirati sa Zvezdom, ali da je na prvom treningu doživio šokantno iznenađenje.

“Na narednom raspustu sam trenirao s njima, misleći da ću to sa svojom generacijom, međutim, u svlačionicu ulaze Dragiša Binić, Piksi… Mislio sam da sam pogriješio svlačionicu.

Onda su me poveli u Zrenjanin na utakmicu protiv Proletera, ali nisam smio da igram zvanično za Zvezdu, jer sam bio registrovan u klubu u Sarajevu. Tako sam, da bih igrao i da bi vidjeli kakav sam na terenu, dobio dres s prezimenom Janković”, sjeća se Jusufspahić i dodaje:

“Izađemo na teren, ali jedan poslastičar, koji je poznavao mog oca i mene, kad me je vidio, počeo je da viče: “Mustafa, Mustafa…” Tako da su me sklonili iako mi je trener rekao da sam dobro igrao poluvrijeme”, rekao je beogradski muftija Jusufspahić.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.