Ovo možemo samo mi Balkanci: Da li ste vidjeli na koji način je Jokić primio nagradu za MVP igrača NBA?

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić zvanično je izabran za najkorisnijeg (MVP) igrača NBA lige, a nagradu je kao iznenađenje primio u rodnom Somboru i to u štali za konje.

Rukovodstvo njegovog kluba Denevra i Jokićev menadžer Miško Ražnatović odlučili su iznenaditi srbijanskog asa, a iznenađenje ga je dočekalo u njegovom konjičkom klubu “Dream catcher” u Somboru kada se vratio s vožnje.

Uručenje nagrade u obliku košarkaške lopte proteklo je uz zvuke tambura, a u jednom momentu Jokić je počeo plakati od uzbuđenja.

Pored čelnika Denvera i Ražnatovića prisutni su bili njegov otac i majka, ali i supruga Natalija i njihova kćerkica Ognjena.

“Sada ne razmišljam o tome, ali kada budem star, debeo i mrzovoljan, sigurno ću se sjetiti toga i pričati djeci o tome da sam nekada igrao dobru košarku.

Svi znaju da sam ja isti onaj momak, i ostaću isti poslije ovoga. Činjenica da sam u društvu sa svim tim momcima koji su stvarali historiju ove lige i ovog sporta…Samo to znači mnogo i to je nevjerovatno nasleđe koje ostaje”, rekao je Jokić nakon što je primio nagradu.

Srbijanski centar osvojio je 875 bodova u glasanju u kojem je učestvovalo 100 sportskih novinara.


Drugi je završio Joel Embiid sa 706 glasova, a treći je Giannis Antetokounmpo s 595. Devin Booker bio je četvrti s 216 bodova, a Luka Dončić je zauzeo peto mjesto sa 146 bodova.

Jokić je ove sezone imao prosjek od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po utakmici, uz prosečan indeks korisnosti 23.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.