Poruka počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića iz Švicarske: “Svijet se mijenja velikom brzinom i u tom procesu treba jačati ulogu Ujedinjenih nacija”

Počasni predsjednik PDP-a, Mladen Ivanić, boravi u Ženevi gdje učestvuje na konferenciji koju su zajednički organizovali Ujedinjene nacije i Međunarodni centar „Nizami Ganjavi“.

Ivanić je bio uvodničar na panelu koji je bio posvećen miru i bezbjednosti u savremenom svijetu.

„Svijet se mijenja velikom brzinom i smatram da u tom procesu treba jačati ulogu Ujedinjenih nacija“, istakao je Ivanić.

Ivanić je razgovarao i sa generalnim direktorom Svjetske trgovinske organizacije Ngozi Okonjo Iveala, koja je istakla nadu da će se nesporazumi unutar BiH, nastali povodom uslova koje ima ova organizacija, uskoro prevazići i da će BiH postati njihov punopravni član.

Počasni predsjednik PDP-a boravio je i u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji gdje se sastao sa generalnim direktorom, dr Tedrosom Ghebreyesusom, kojeg je informisao o stanju u BiH uzrokovanim virusom korone.

Dr Gebreyesus je ponovo istakao potrebu veće solidarnosti u vakcinaciji stanovništva siromašnih zemalja, jer je i to preduslov za savladavanje pandemije i vraćanje u normalan život.

Pored navedenih sastanaka, Ivanić je razgovarao sa izvršnim direktorom UN programa za borbu protiv AIDS-a Vini Bajanajima, te drugim istaknutim zvaničnicima organizacija pri Ujedinjenim nacijama.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.