Mladen Ivanić

Poruka počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića iz Švicarske: “Svijet se mijenja velikom brzinom i u tom procesu treba jačati ulogu Ujedinjenih nacija”

Događaji Posljednje Vijesti

Počasni predsjednik PDP-a, Mladen Ivanić, boravi u Ženevi gdje učestvuje na konferenciji koju su zajednički organizovali Ujedinjene nacije i Međunarodni centar „Nizami Ganjavi“.

Ivanić je bio uvodničar na panelu koji je bio posvećen miru i bezbjednosti u savremenom svijetu.

„Svijet se mijenja velikom brzinom i smatram da u tom procesu treba jačati ulogu Ujedinjenih nacija“, istakao je Ivanić.

Ivanić je razgovarao i sa generalnim direktorom Svjetske trgovinske organizacije Ngozi Okonjo Iveala, koja je istakla nadu da će se nesporazumi unutar BiH, nastali povodom uslova koje ima ova organizacija, uskoro prevazići i da će BiH postati njihov punopravni član.

Počasni predsjednik PDP-a boravio je i u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji gdje se sastao sa generalnim direktorom, dr Tedrosom Ghebreyesusom, kojeg je informisao o stanju u BiH uzrokovanim virusom korone.

Dr Gebreyesus je ponovo istakao potrebu veće solidarnosti u vakcinaciji stanovništva siromašnih zemalja, jer je i to preduslov za savladavanje pandemije i vraćanje u normalan život.

Pored navedenih sastanaka, Ivanić je razgovarao sa izvršnim direktorom UN programa za borbu protiv AIDS-a Vini Bajanajima, te drugim istaknutim zvaničnicima organizacija pri Ujedinjenim nacijama.

Leave your vote