Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić otvoreno poručio: “Mi, građanski kmetovi, izgleda nismo svjesni lanaca kojim nas politička vlastela drži vezanim za našu crkavicu različitim mehanizmima”

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić se oglasio na Facebooku, a njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

“RAZBIJTE NEVIDLJIVE LANCE KMETSTVA!

Mi živimo u feudalnom kapitalizmu u kojem se raspodjela društvenih sredstava vrši na takav način da politička vlastela prigrabi sebi najveći dio zajedničkih sredstava, dok građanskim kmetovima ostavi samo mrvice.

Mi, građanski kmetovi, izgleda nismo svjesni lanaca kojim nas politička vlastela drži vezanim za našu crkavicu različitim mehanizmima: raspodjelom poslova poslušnim i podobnim, pozicijama na izbornim listama, korupcijom, reketiranjem, ucjenama, formularima, nejednakim pravima, oduzimanjem nade, ima-li-u-mene filozofijom, itd.

A sad nam kažu čak i za koga moramo glasati, iako oni i broje glasove. Ali, eto, moraju biti sigurni. Da im ne bi šta promaklo.

Vrijeme je da se probudimo. Da shvatimo gdje se nalazimo. Da vidimo lance koji nam sve više sputavaju slobodu pokreta. Da nam je ovaj živi pijesak nacionalizma, korupcije, nesposobnosti i nametanja ličnih interesa kao opštih došao do grla.

Vrijeme je da se lanci prekinu i skinu. Da rukama čvrsto uhvatimo grane zakona, privrede, obrazovanja i jednakosti pred zakonom za sve. Da se naše zarađeno dijeli pravedno, po zasluzi, po doprinosu. Da svi živimo sa dignitetom.

Vrijeme je da shvatimo da je ovo vrijeme otpora, vrijeme kada se zaboravljeni, nezadovoljni i nezainteresirani udruže da uklone jarmove zla.

Vrijeme je da, između ponuđenih jednoumlja, izaberemo umlje – naveo je Hadžikadić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.