Predsjednik SAD Joe Biden najavio odmazdu, nakon smrtonosnog napada u Kabulu

Američka vojska danima nastoji evakurati sve američke gradjane, i na hiljade Afghanistanaca. Prema obavještajnim podacima , ogranak ISIL-a – ISIL K ili ISIS K, je odgovoran za dva napada u kojima je sveukupno smrtno stradalo vi[e od 100 osoba, medju njima žene i djeca, a na desetine ih ranjeno.

Predsjednik Biden je poručio da će se Amerika osvetiti, riječima: Mi nećemo oprostiti, mi nećemo zaboraviti. Znajte, mi ćemo vas progoniti, sve dok vas ne uhvatimo, i tada ćete platiti cijenu.

Predsjednik je, vidno potresen, pozvao na minut šutnje zbog, kako ih je nazvao, “ubijenih heroja, marinaca koji su dio najhrabrije, najpožrtvovanije vojske na svijetu. Oni su kičma Amerike, oni su ono najbolje što naša zemlja može ponuditi”, kazao je predsjednik Biden. On je dodao da mu srce plače i za svim Afghanistancima koji su danas smrtno stradali.

Medjutim, misija evakuacija se nastavlja kako je planirano, kazao je predsjednik, dodajući da je američkim liderima u Pentagonu rekao da ne oklijevaju već da mu kažu ako im je potrebno bilo šta da bi se evakuacija završila, bez obzira je li to osoblje, ili dodatno oružje, prenosi Glas Amerike.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.