Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio Evropljanima: Ne okrećite glavu, ako padne Ukrajina, past ćete i vi

Ukrajinski predsjednik večeras se putem Zooma obratio prosvjednicima okupljenim u nizu europskih gradova, koji su izašli na ulice kako bi dali podršku Ukrajini u borbi protiv ruske invazije.

“Prva minuta ovog obraćanja bit će minuta šutnje za sve one koji su pali u borbi za svoju zemlju, za naše vojnike, za sve one koji čine herojska djela braneći našu zemlju, za one koji su dali svoje živote”, rekao je Volodimir Zelenski u obraćanju prosvjednicima u Bratislavi, Frankfurtu, Pragu, Lyonu, Tbilisiju, Beču i Vilniusu.

“Želim poželjeti sve najbolje narodima Europe. Naši vojnici, naši heroji, ovih dana štite našu Ukrajinu, našu Europu i vašu Europu”, dodao je Zelenski.

Posljednji dio svog obraćanja Zelenski je iskoristio kako bi obećao pobjedu u ratu, koju je nazvao “pobjedom za Ukrajinu i pobjedom za demokratiju”.

“Želim vas pozvati da ne šutite. Želim da izađete na ulice svojih gradova i podržite Ukrajinu, podržite naše napre i našu borbu jer ako padne Ukrajina, past će i Europa. Ako mi padnemo, past ćete i vi i zato vas molim, ne šutite i ne okrećite glavu”, rekao je Zelenski.

“Izađite van i podržite Ukrajinu koliko god možete. A ako pobjedimo, a siguran sam da hoćemo, to će biti pobjeda za cijeli demokratski svijet.

To će biti pobjeda za našu slobodu. To će biti pobjeda svjetla nad tamom, slobode nad ropstvom. Ako pobijedimo, procvjetat ćemo kao i Europa, a Europa će procvjetati više nego ikad nakon te veličanstvene pobjede. Slava Ukrajini”, zaključio je Zelenski, piše Index.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.