in ,

Prelijepa gesta čovjeka iz Amerike raznježila javnost: Anonimni humanista otplatio tuđe dugove u prodavnicama

Glavni akter ove priče potvrdio je da je novac stigao od anonimnog donatora iz SAD-a

Foto, Ilustracija
Foto, Ilustracija

Prelijepa gesta jednog čovjeka iz Amerike raznježila je javnost na društvenim mrežama. Naime, isplaćene su knjige dužnika u jednom zeničkom mjestu, a on je ostao anoniman.

U izjavi za portal Crna Hronika, glavni akter ove priče potvrdio je da je novac stigao od anonimnog donatora iz SAD-a, a da je plaćena roba od ukupno sedam tona težine.

“Učinjen je jedan hajr u Perinom Hanu, gdje sam odrastao! Ušao sam u tri lokalne prodavnice tražeći knjigu dužnika!

Jedna knjiga dužnika je teška sedam tona! U tih sedam tona je najviše emocija i suza majke, oca i penzionera koji na obraz uzme par namirnica da se prehrani, da svom dijetu donesu, svojoj bebi, svom nemoćnom ocu, majci itd…”, kaže govornik za portal Crna-Hronika.info.

“Nije se sramota zadužiti, u suštini bilo, ne bilo, insan mora kad treba.

Jedan insan sa porodicom iz Amerike me je kontaktirao i uplatio mi jedan iznos, ja sam mu naveo prioritet i pametan potez za pomoć, prioritet su dužnici koji su uzimali halal artikle na račun obraza za knjigu od sedam tona!

Vlasnici trgovina, imućni, direktori, šefovi, gradonačelnici, predsjednici, vi sa debelim stomakom… ne odbijajte sirotinju i one koji pognute glave ulaze da uzmu nekoliko sitnica na obraz, ne odbijajte radi naše i vaše djece.

Ima dobrih ljudi koji mogu, znaju i žele”, poručio je čovjek koji je u ime dobročinitelja iz Amerike platio dugove.

Crnogorska zastupnica Draginja Vuksanović Stanković kategorična: “Ne vrijeđajte identitet BiH, RS nije država niti će ikada biti”

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković brutalno odgovorila Miloradu Dodiku nakon prozivki: “Ja nikoga ne mrzim, a Vas pozivam na izvršenje obećanja koje ste dali polažući zakletvu!