Protesti u Crnoj Gori: Pogledajte sukob građana i policije

Crna hronika Posljednje Vijesti

Upravu policije Crne Gore očekuje najveći bezbjednosni rizik u novijoj crnogorskoj historiji, gdje će najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika službe i veliki broj starješina i pripadnika kriminalističke policije, pokušati da onemogući incidente zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru 5. septembra.

Na Cetinju se upravo dogodio incident. Došlo je do pokušaja proboja građana sa policijom koja je raspoređena na ulicama grada.

Građani skandiraju “Izdaja, izdaja” i upućuju psovke, kao što se na snimku može čuti.

Operativni štab UP napravio je plan obezbjeđenja s najmanje tri moguća scenarija kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbjednost učesnika vjerskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, javljaju crnogorski mediji.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost izdalo je jučer smjernice organima obavještajno – bezbjednosnog sektora da, kako su saopćili nakon sjednice, pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite prava i sloboda.

Najviši državni zvaničnici premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović ponovo su pozvali na smirivanje i podsjetili da predstavnici bivše vlasti podižu tenzije jer se boje krivične odgovornosti za nezakonitosti.

Leave your vote