Razigravanje je počelo u Kataru: Nizozemska je prvi četvrtfinalista Svjetskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Nizozemske postala je prvi učesnik četvrtfinala Svjetskog prvenstva zahvaljujući pobjedi rezultatom 3:1 protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Danas su na rasporedu prvi dueli osmine finala i Svjetsko prvenstvo u Kataru ulazi u najuzbudljiviju fazu. Čas da otvore ovu rundu imali su Nizozemska i SAD – piše Klix.ba.

Amerikanci su odlično ušli u meč, ali je inicijativa trajala svega desetak minuta. Stopostotnu šansu već u trećoj minuti za SAD propustio je Christian Pulišić nakon što je izašao sam pred golmana Nizozemske, ali je Andries Noppert odlično intervenisao.

Kazna je uslijedila u 10. minuti. Sjajna akcija Nizozemaca, povratna za Memphisa Depaya i odlična realizacija sada već drugog najboljeg strijelca u historiji Nizozemske.

Nastavili su Amerikanci da napadaju, ali ponovo primljen gol za šok. Još jednu lijepu akciju odigrali su Nizozemci u finišu prvog dijela, a Daley Blind pogađa za 2:0.

Nastavak donosi još ofanzivniju igru SAD-a i reviju velikih šansi. Prvu je imao Tim Ream nakon kornera u 50. minuti, a onda je Weston McKennie šutirao s vrha šesnaesterca preko gola tri minute kasnije.

Haji Wright je u 75. minuti obišao golmana Nizozemske, ali je jedan od defanzivaca izbacio loptu s gol-linije. No, Wright je samo minut kasnije postigao gol i tako vratio nadu Amerikancima.

Tada je SAD krenuo na sve ili ništa. Nizali su se napadi i šanse pred golom Nizozemske, ali nedovoljno da se rezultat ugrozi.

Do kraja je Denzel Dumfries golom u 81. minuti riješio brige Nizozemaca u današnjoj utakmici.

Nizozemska je tako postala prvi četvrtfinalista Svjetskog prvenstva i čeka boljeg iz duela Argentine i Australije koji je na rasporedu večeras.

Rezultat i strijelci:

Nizozemska – SAD 3:1 (Depay 10’, Blind 45+1’, Dumfries 81’ / Wright 76’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.