in , ,

Rukometaši BiH gostuju u Estoniji u bitnoj utakmici kvalifikacija za plasman na Euro 2022. godine

Bilal Šuman na raspolaganju će imati mnogo jači tim

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će utakmicom trećeg kola grupe 2 protiv Estonije nastaviti borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Duel će se igrati u Polvi sa početkom u 18.30 sati, a selektor Bilal Šuman na raspolaganju će imati mnogo jači tim nego li je to bio u slučaj u novembru prošle godine u prvom duelu kvalifikacija protiv Njemačke.

Tada je bh. tim bio desetkovan koronavirusom i povredama te je u Duesseldorfu nastupio sa svega 11 igrača i pružio odličan otpor favorizovanom domaćinu, koji je na kraju slavio rezultatom 25:21. Ogled drugog kola protiv Austrije zbog već spomenutih problema sa oboljelima od COVID-19 Evropska rukometna federacija je prolongirala i zakazala njegovo odigravanje za 8. mart ove godine.

Šuman je u Estoniju poveo sljedeće igrače: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Mirko Herceg, Marin Vegar, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Dino Hamidović, Josip Perić, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Marko Panić, Ibrahim Haseljić, Vladimir Vranješ, Igor Mandić i Gafar Hadžiomerović.

Pred jednu od ključnih utakmica kvalifkacija vladao je optimizam u bh. timu, koji će u Estoniji poušati doći do veoma važnih bodova.

“Reprezentacija Estonije dobro nam je poznata. Igrali smo prije dva ciklusa s njima, znamo da imaju dva ozbiljna igrača Denera Jannimu i Mita Patraila, koji iznenađujuće na prošlim utakmicama s Austrijom i Njemačkom nisu bili u timu. Sigurno je da smo favoriti i mislim da ako ne možemo dobiti Estoniju dva puta, onda ne trebamo ni ići na Evropsko prvenstvo“, rekao je Panić uoči polaska za Estoniju.

Bh. rukometaše i u četvrtom kolu grupe 2 kvalifikacija za EURO 2022 očekuje duel sa selekcijom Estonije, 10. januara u Bugojnu.

Direktan prijenos osigurao je BHT1

KADA VJERSKA SLUŽBA STAVI POLITIČKO ODIJELO Sveštenici nisu dali ekipi N1 da uđu u crkvu

Reis Husein ef. Kavazović čestitao mitropolitu Hrizostomu Božić