Rukometaši BiH gostuju u Estoniji u bitnoj utakmici kvalifikacija za plasman na Euro 2022. godine

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će utakmicom trećeg kola grupe 2 protiv Estonije nastaviti borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Duel će se igrati u Polvi sa početkom u 18.30 sati, a selektor Bilal Šuman na raspolaganju će imati mnogo jači tim nego li je to bio u slučaj u novembru prošle godine u prvom duelu kvalifikacija protiv Njemačke.

Tada je bh. tim bio desetkovan koronavirusom i povredama te je u Duesseldorfu nastupio sa svega 11 igrača i pružio odličan otpor favorizovanom domaćinu, koji je na kraju slavio rezultatom 25:21. Ogled drugog kola protiv Austrije zbog već spomenutih problema sa oboljelima od COVID-19 Evropska rukometna federacija je prolongirala i zakazala njegovo odigravanje za 8. mart ove godine.

Šuman je u Estoniju poveo sljedeće igrače: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Mirko Herceg, Marin Vegar, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Dino Hamidović, Josip Perić, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Marko Panić, Ibrahim Haseljić, Vladimir Vranješ, Igor Mandić i Gafar Hadžiomerović.

Pred jednu od ključnih utakmica kvalifkacija vladao je optimizam u bh. timu, koji će u Estoniji poušati doći do veoma važnih bodova.

“Reprezentacija Estonije dobro nam je poznata. Igrali smo prije dva ciklusa s njima, znamo da imaju dva ozbiljna igrača Denera Jannimu i Mita Patraila, koji iznenađujuće na prošlim utakmicama s Austrijom i Njemačkom nisu bili u timu. Sigurno je da smo favoriti i mislim da ako ne možemo dobiti Estoniju dva puta, onda ne trebamo ni ići na Evropsko prvenstvo“, rekao je Panić uoči polaska za Estoniju.

Bh. rukometaše i u četvrtom kolu grupe 2 kvalifikacija za EURO 2022 očekuje duel sa selekcijom Estonije, 10. januara u Bugojnu.

Direktan prijenos osigurao je BHT1

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.