Rukometaši Bosne i Hercegovine slavili na Kosovu i zadržali šanse za plasman na Evropsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je kao gost selekciju Kosova rezultatom 25:22 u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, te je prvim trijumfom u grupi zadržala šanse da se plasira na smotru najboljih evropskih selekcija.

Susret u Palati omladine i sporta pred oko 3.000 gledalaca donio je dobru igru našeg tima u prvom poluvremenu kada smo odigrali jako dobro u napadu i vrhunski u odbrani što je rezultiralo vodstvom nakon prvih 30 minuta igre rezultatom 14:10, iako smo u jednom trenutku imali i +7 (12:5).

Ipak, uslijedio je nevjerovatan pad u igri na početku drugog poluvremena kada je Kosovo napravilo veliku seriju i u 40. minuti prekokrenulo je na 17:16.

Potom su se naši rukometaši opet probudili i napravili su seriju 7:0 kojom su utakmicu ponovo odveli u mirnije vode i do kraja su ipak sačuvali prednost – javlja Klix.ba.

Najefikasniji u našem timu bili su Mladen Bošković sa pet, Marko Panić sa četiri, dok su Mirko Herceg i Senjamin Burić postigli po tri.

Na drugoj strani, braća Drenit Tahirukaj je postigao pet, a njegov brat Drilon četiri pogotka.

Naša reprezentacija već u nedjelju u tuzlanskom Mejdanu (17:00) igra ponovo protiv Kosova, a ukoliko pobijedimo, u naredna dva susreta protiv Slovenije i Crne Gore tražit ćemo bodove koji bi nas mogli odvesti na Euro.

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se prve dvije reprezentacije u grupi i najbolje četiri od osam trećeplasiranih selekcija po grupama.

U tom slučaju brišu se rezultati protiv posljednje selekcije u grupi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.