Rukometaši Bosne i Hercegovine su odličnom igrom pobijedili Kosovo, odluka o plasmanu na Euro pada u aprilu

Rukometaši Bosne i Hercegovine pobijedili su Kosovo u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a rezultat susreta koji je odigran u tuzlanskom Mejdanu glasio je 25:18.

U prvom poluvremenu gledali smo poprilično tvrdu i neefikasnu utakmicu, a najbolji podatak koji to dokazuje je činjenica da je postignuto samo 17 pogodaka. Rezultat je bio 10:7 za naš tim.

Briljirao je Ahmetašević koji je sjajno branio i čuvao naš gol sa 11 odbrana u prvom poluvremenu, dok su u napadu dominirali Burić i Panić, koji su postigli po tri pogotka – javlja Klix.ba.

U drugom poluvremenu nastavili smo gledali tvrd rukomet s obje strane, bilo je puno promašaja, no naši igrači su čuvali prednost i na kraju uspjeli doći do pobjede te otpisati Kosovo iz borbe za treće mjesto.

Tek na kraju, kada su se igrači umorili, vidjeli smo nešto više pogodaka.

Treba reći i to da nam tokom većine drugog poluvremena rukometaši Kosova nijednog trenutka nisu dozvolili da se rezultatski odlijepimo, a onda je drugi golman Bekir Čordalija odbranio dva uzastopna sedmerca, nakon čega smo došli do prednosti od pet golova (23:18) i bilo je jasno da ćemo doći do pobjede.

U drugom meču naše grupe sastaju se Slovenija i Crna Gora, a on je na rasporedu u 18:30 sati.

Naredne mečeve, one u kojima će i biti odlučen putnik na Euro, naši rukometaši igraju krajem aprila.

Prvo ćemo dočekati Sloveniju 27. aprila, a nakon toga ćemo ovaj kvalifikacioni ciklus završiti gostujućom utakmicom protiv Crne Gore. On je na rasporedu 30. aprila.

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se prve dvije reprezentacije u grupi i najbolje četiri od osam trećeplasiranih selekcija po grupama.

U tom slučaju brišu se rezultati protiv posljednje selekcije u grupi, što znači da nama pobjede protiv Kosova neće biti od pretjeranog značaja, već ćemo protiv Crne Gore ili Slovenije tražiti prijeko potrebne bod(ove).

Rezultat:

Bosna i Hercegovina – Kosovo 25:18 (10:7, 15:11)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.