Ruska invazija: Ukrajinski predsjednik objavio potresne prizore ratnih razaranja od kojih hvata jeza…

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je u subotu na smislene mirovne i sigurnosne pregovore s Moskvom, rekavši da je to Rusiji jedina šansa da ograniči štetu od svojih pogrešaka nakon invazije, inače će joj trebati generacije da se oporavi od gubitaka pretrpljenih tokom rata.

“Želim da me sada svi čuju, posebno u Moskvi. Došlo je vrijeme za sastanak, vrijeme je za razgovor”, rekao je u video obraćanju objavljenom u ranim jutarnjim satima u subotu.

Ukrajina je uvijek nudila rješenja za mir i željela smislene i poštene pregovore o miru i sigurnosti, bez odlaganja, rekao je Zelenski, poručujući i da je “došlo vrijeme da se obnovi teritorijalni integritet i pravda Ukrajine. Inače će gubici Rusije biti toliki da će vam trebati nekoliko generacija da se oporavite”.

Dvije strane sedmicama su uključene u pregovore bez naznaka pomaka.

Zelenski je rekao da ruske trupe namjerno blokiraju opskrbu humanitarnim zalihama napadnutih gradova, komentirajući i da je to “namjerna taktika… Ovo je ratni zločin i za to će odgovarati sto posto”.

Zelenski objavio je na Facebooku slike razaranja u Ukrajini.

“Ako Rusija sada ne bude zaustavljena, ako Rusija sada ne bude kažnjena, drugi agresori u svijetu će započeti svoje ratove. U različitim regijama svijeta. Na različitim kontinentima. Gdje god država sanja o osvajanju svojih susjeda.”

Autori fotografija su: Alex Lourie, Vadim Ghirda, Mikhail Palinčak, Wolfgang Schwan i Mstislav Černov.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.