Sarajevo jako žestoko kaznilo kapitena Velkoskog nakon incidenta u svlačionici u Banjoj Luci

Menadžment FK Sarajevo obavijestio je navijače i cjelokupnu javnost da je zbog kršenja klupske discipline pokrenut disciplinski postupak protiv Krste Velkoskog, navodi se na zvaničnoj stranici kluba.

Iz kluba su naveli da je Velkoski ranije ove sezone upozoren zbog nediscipline i narušavanja atmosfere u ekipi, ali da to očigledno nije imalo utjecja.

“Nogometaš je ranije ove sezone usmeno upozoren zbog nediscipline i narušavanja atmosfere u ekipi, a klub je nakon utakmice protiv Borca odlučio zvanično pokrenuti postupak protiv njega.

Velkoski je neprimjereno reagovao i iskazao nepoštovanje prema treneru i saigračima na poluvremenu utakmice u Banjoj Luci, nakon što je saznao da je trener odlučio izvršiti izmjenu i ostaviti ga u svlačionici”, navodi se na stranici FK Sarajevo.

Dalje su istakli da je Velkoski trebao biti primjer ostalim igračima, no da je umjesto toga udaljen iz trenažnog procesa.

Ružan gest

“Taj gest nije primjeren bilo kojem fudbaleru FK Sarajevo, a posebno kapitenu koji treba biti primjer ostalim igračima.

Napadač je udaljen iz trenažnog procesa prvog tima u Trening centru Sarajevo u Butmiru, ima obavezu trenirati individualno i do daljnjeg neće biti u konkurenciji za utakmice”, navode iz Sarajeva.

Velkoski je ove sezone upisao ukupno 24 nastupa u svim takmičenjima, a jedini gol postigao je u polufinalu Kupa BiH protiv Igmana.

Bordo tim u narednom meču igra protiv Radnika na svom stadionu, a nakon toga ih očekuje i gradski derbi protiv Željezničara, također na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Sarajevo je trenutno na četvrtom mjestu na tabeli sa 39 osvojenih bodova, deset manje od Borca koji je treći i na mjestu koje direktno vodi u evropska takmičenja. Upravo su od Borca izgubili rezultatom 1:0 i to ih je, što se tiče lige, udaljilo od borbe za Evropu.

Ipak, još jednu popravnu šansu će imati preko Kupa BiH gdje će u Zenici 19. maja igrati finale protiv Veleža. Velkoski, nakon svega, vjerovatno neće biti dio ekipe.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.