in , ,

SJAJNE VIJESTI DOLAZE IZ HRVATSKE Bokseri iz BiH osvojili dvije medalje na Balkanskom prvenstvu

“U konačnici smo imali jednog finalistu i jednog bronzanog”, naveo je Enes Peštek, te ocijenio da je ovo veliki uspjeh za bh. olimpijski boks.

Na Balkanskom prvenstvu u olimpijskom boksu, koje je proteklih dana održano u Zagrebu, učestvovala je i Bosna i Hercegovina, koja je nastupila sa svojom seniorskom reprezentacijom i osvojila dvije medalje.

Alen Rahimić je u kategoriji do 56 kilograma (bantam kategorija) osvojio zlatnu medalju, a Jasmin Peštek u kategoriji +91 kg (superteška kategorija) bronzanu.

Predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek je kazao Feni da je bitno to da je BiH uspjela proći eliminacije i ući u borbu za medalje.

“U konačnici smo imali jednog finalistu i jednog bronzanog”, naveo je Peštek, te ocijenio da je ovo veliki uspjeh za bh. olimpijski boks.

Pored toga, kaže da je bilo organizirano i stručno polaganje za bokserske sudije za zvanje sa prvom zvjezdicom, koji će nakon što su položili imati pravo suditi međunarodne turnire pod Evropskom i Svjetskom bokserskom federacijom.

“Iz BiH je bilo pet sudaca i svi su uspješno položili, tako da se vraćamo sa dobrim rezultatima i osvojenim medaljama”, kazao je Peštek.

Najbitnije vijesti iz svijeta sporta pratite OVDJE.

Nebojša Vukanović “potresa” javnost: Šokirat ću sve kada pokažem dokument o saradnji Rusije i RS

TUŽNO DA TUŽNIJE NE MOŽE BITI Učenik sam pohađa razred, ponekad mu društvo pravi učitelj vjeronauke