SJAJNE VIJESTI DOLAZE IZ HRVATSKE Bokseri iz BiH osvojili dvije medalje na Balkanskom prvenstvu

Na Balkanskom prvenstvu u olimpijskom boksu, koje je proteklih dana održano u Zagrebu, učestvovala je i Bosna i Hercegovina, koja je nastupila sa svojom seniorskom reprezentacijom i osvojila dvije medalje.

Alen Rahimić je u kategoriji do 56 kilograma (bantam kategorija) osvojio zlatnu medalju, a Jasmin Peštek u kategoriji +91 kg (superteška kategorija) bronzanu.

Predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek je kazao Feni da je bitno to da je BiH uspjela proći eliminacije i ući u borbu za medalje.

“U konačnici smo imali jednog finalistu i jednog bronzanog”, naveo je Peštek, te ocijenio da je ovo veliki uspjeh za bh. olimpijski boks.

Pored toga, kaže da je bilo organizirano i stručno polaganje za bokserske sudije za zvanje sa prvom zvjezdicom, koji će nakon što su položili imati pravo suditi međunarodne turnire pod Evropskom i Svjetskom bokserskom federacijom.

“Iz BiH je bilo pet sudaca i svi su uspješno položili, tako da se vraćamo sa dobrim rezultatima i osvojenim medaljama”, kazao je Peštek.

Najbitnije vijesti iz svijeta sporta pratite OVDJE.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.