Snažne poruke su stigle iz Amerike, Mirsad Hadžikadić javno poručio: Angažman dijaspore ključan za političku revoluciju u BiH!

U gradu Charlotte, u državi Sjeverna Karolina u SAD-u održana još jedna javna tribina u organizaciji Platforme za progres, na temu “Bosanskohercegovačka dijaspora uz državu!”

Prisutnima su se obratili Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat za člana Predsjedništva BiH Midhat Duračak, član Državnog odbora Platforme za progres SAD.

“Dijaspora ima veliku ulogu i odgovornost kada je u pitanju budućnost Bosne i Hercegovine.

Upravo aktivnost dijaspore može biti ključna u borbi za promjene u domovini. Našoj državi je potrebna politička revolucija koja može doći samo od njenih građana u zemlji i dijaspori”, poručio je Hadžikadić.

Podsjećamo, na skandalozne izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića nešto ranije je reagovao predsjednik Platforme za progres.

Saopštenje presnosimo u cjelosti.

“Zoran Milanović ne posustaje u novom naletu misli, čiji je tok teško pratiti racionalnom razumu. Milanović je Bakira Izetbegovića nazvao pakosnim, a Željka Komšića parazitom.

Istina je da Bakir Izetbegović, kao lider najveće bošnjačke stranke, godinama unazad konzumira najveću političku odgovornost, kako za bošnjačko političko biće, tako i za Bosnu i Hercegovinu ukupno.

Njegov rad i rad SDA obilježen je korupcijskim aferama, nepotizmom, uskostranačkim interesima, lošim kadroviranjem, neodgovornošću…

Bakir Izetbegović, uz Milorada Dodika, Dragana Čovića i njihove mentore, je jedan od najodgovornijih ljudi za lošu političku, društvenu i ekonomsku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Međutim, kada Zoran Milanović, predsjednik susjedne Republike Hrvatske izjavi kako je u političkom i državničko-bilateralnom odnosu “Izetbegović pakostan, a Komšić parazitira”, to postaje nepodnošljivo.

Gospodine Milanoviću, ovo je neozbiljno i neodgovorno, čak i za Vas. Dopustite da mi u Bosni i Hercegovini rješavamo stvari sami, poštujte naš suverenitet i naše izabrane političke predstavnike, ma kakvi god oni bili.

A prepustite i Finskoj i Švedskoj da sami određuju svoju bezbjednosnu situaciju.

Uhvatite se Vi u koštac rješavanja nagomilanih problema u Republici Hrvatskoj.

“Nije ni Vaše maslo za Ramazana”, stoji u saopštenju Hadžikadića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.