Šta se ovo upravo desilo? Veliki preokret Real Madrida: Čudesni Benzema u sudijskoj nadoknadi pogodio za pobjedu nad Sevillom

U derbiju 32. kola španske La Lige nogometaši Real Madrida su kao gosti pobijedili Sevillu rezultatom 3:2. Bio je to sjajan meč s obje strane i s nekoliko sumnjivih sudijskih odluka, a Kraljevi sada imaju 15 bodova više od Andalužana.

Real je u drugom dijelu meča napravio epski preokret kojim je došao nadomak titule, a junak je ponovo bio Karim Benzema koji je u 92. minuti donio pobjedu Kraljevima.

Što se tiče samog meča u Sevilli, domaći su stekli veliku prednost golovima Rakitića iz slobodnog udarca u 21. i Lamele u 25. minuti. Real je uzvratio u nastavku preko Rodryga u 50. i rezerviste Nacha u 83. minuti za 2:2.

I kada se čililo da će tako ostati, duboko u sudijskoj nadoknadi Benzema je na asistenciju Rodryga donio veliku pobjedu Realu kojom su gotovo riješili pitanje prvaka.

Dosta pažnje privukao je i glavni sudija Cuadra koji je nizom sumnjivih odluka izazvao bijes i jedne, ali i druge ekipe. U prvom dijelu propustio je da pokaže vjerovatno čist drugi žuti i crveni karton Camavingi, a domaći su u nastavku tražili penal nakon navodnog igranja rukom Kroosa.

S druge strane, Realu je poništen gol Viniciusa u 74. minuti, zbog navodnog igranja rukom.

Rezultat i strijelci:

Sevilla – Real Madrid 2:3 (Rakitić 21’, Lamela 25 / Rodrygo 50’, Nacho 83’, Benzema 92’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.