U Beču se uveliko priča o Bosni i Hercegovini, ovo je veoma važno i hitno: Dijaspora i njeno učešće na izborima u oktobru je krucijalno!

U Beču je održana podijumska diskusije tamošnjem Renner Institutu iz Beča, a tema diskusije je bila Bosna i Hercegovina, izbori i identitet.

“Smatram da je vrlo važno da su evropske političke snage shvatile važnost izbora u BiH ne samo za nas nego i za čitavu Europu”, rekao je Ahmed Husagić predsjednik Pokret Snaga Domovine.

Učesnici diskusije su Vedran Džihić profesor na bečkom univerzitetu,​ Ahmed Husagić predsjednik Pokret Snaga Domovine, Larissa Lojić, zastupnica u evropskom parlamentu za mlade i Olivera Stajić, novinarka lista Standard.

Inače, večeras će se održati Zoom konferencija na kojoj najavljeno da će prisustvovati članovi Bundestaga Jasmina Hostert i Adis Ahmetović te švedski zastupnik Denis Begić i lider Pokreta za domovinu Ahmed Husagić.

Na diskusiji je istaknuta važnost participacije bosanske dijaspore na izborim u Bosni i Hercegovini.

Ahmed Husagić je istakao važnost bh. dijaspore na predstojećim izborima.

“Učešće ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine na oktobarskim izborima je krucijalno. Bez njih nema političkr promjene u Bosni i Hercegovini.

Osim toga, njihov glas ne pomaže samo njihovoj domovini nego utiče i na stabilnost čitave Europe. Drago mi je da su kolege sa internacionalnog instituata ovdje u Beču prepoznali tu važnost i dali podršku projektu”, istakao je Husagić.

Inače, treba napomenuti da je Renner Institut internacionalni institut političke partije SPÖ. U konsocijaciji je sa mnogim internacionalnim instututima socijaldemokratskih partija Evrope.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.