Ugledna Bosanka koja živi u Americi dobila lično pismo od predsjednika Joe Bidena: “Ti si postala upravo dio ideje koja čini državu…”

Ugledna Bosanka Amra Sabic-El-Rayess je profesorica i naučni istraživač na Univerzitetu Columbia.

Na svom facebook profilu objavila je kako je dobila lično pismo od predsjednika SAD Joe Bidena.

Dragi moji, ovo je pismo koje sam dobila od predsjednika SAD, Joe Bidena, vezano za moju knjigu #TheCatINeverNamed / Mačka kojoj nikad nisam dala ime, koja se sada nalazi i u Bijeloj kući kao i za moj dobrovoljan rad vezan za Bosnu i Hercegovinu i edukaciju narednih generacija o mržnji zbog koje može da potone svako društvo, kako u BiH tako i u SAD-u.

Evo par rečenica, a puni prijevod i više detalja slijede uskoro.

“Draga Amra, hvala ti na tome sto si podijelila svoju priču samnom i na tvojoj knjizi Mačka Kojoj Nikad Nisam Dala Ime. Ja sam inspirisan tvojom hrabrošću i snagom koju si pokazala uprkos srceparajućoj tragediji i prognanstvu. Tvoja hrabrost i odlučnost su primjeri za tvoje kćerke, Dinah-u i Jannah-u.

Ti si postala upravo dio ideje koja čini Ameriku…

”Ostatak pisma je fokusiran na Bosnu i Hercegovinu i odlučnost Amerike da pomogne ostvarenju sigurnosti i prosperiteta u BiH. Kod mene se posao nastavlja – posao ćiji je cilj da je manje mržnje i više mira, razuma, sreće i uspjeha za sve dobre ljude i u BiH i širom svijeta. Nismo genocid preživjeli da sjedimo skrštenih ruku i da gubimo svoj glas – nego da naša upozorenja i priče odzvanjaju širom svijeta i preventiraju i gase vatrenu mržnju gdje god pomolila glavu.

https://www.facebook.com/amrasabicelrayess/posts/312122280596454

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.