Ugledni holivudski Variety: “Jasmila Žbanić će režirati seriju u produkciji HBO-a zasnovanu na poznatoj videoigrici”

Seriju „Last Of Us“ u produkciji HBO-a režirat će i bh. režiserka Jasmila Žbanić, ali i Ali Abbasi, režiser iz Irana – najavio je ugledni američki Variety.

Radi se o seriji zasnovanoj na videoigri “Last Of Us”, koja je bila vrlo popularna pogotovo na Playstationu.

Najnoviji film Jasmile Žbanić “Quo vadis, Aida”, nominiran je za Oscara za najbolji međunarodni film.

Film je u četvrtak osvojio nagradu Film Independent Spirit za najbolji međunarodni film, a u večeri sa nedjelje na ponedjeljak ćemo saznati da li će dobiti i Oscara.

Inače, iranski režiser Abbasi osvojio je nagradu Un Certain Regard na kultnom filmskom festivalu u Cannesu za režiju 2018. godine za svoj film “Gräns”.

Serija “Last Of Us” odvija se dvadeset godina nakon što je moderna civilizacija uništena. Joel, prekaljeni preživjeli, unajmljen je da krijumčari Ellie iz represivne zone karantene.

Ono što započinje kao mali posao, ubrzo postaje brutalno, srceparajuće putovanje, jer oboje moraju prijeći SAD i ovisiti jedni o drugima da bi preživjeli.

Kreator serije “Černobil” Craig Mazin prema navodima Varietyja radi na pisanju i izvršnoj produkciji serije zajedno sa Neilom Druckmannom, scenaristom i kreativnim direktorom video igre “The Last of Us”.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.