Bh. redateljica Jasmila Žbanić traži zaštitu policije, tvrdi da joj prijete u komentarima na Zahiragićevoj Facebook objavi

Bh. redateljica Jasmila Žbanić podnijela je prijavu policiji zbog navodnih prijetnji koje su joj upućene na Facebook profilu Harisa Zahiragića.

Razlog prijetnji kako redateljica tvrdi je njen poziv za objavu tačnog spiska ubijene djece Sarajeva.

Velika prašina se podigla prije nekoliko dana nakon što je Žbanić pozvala nadležne da dostave spisak ubijene djece tokom opsade Sarajeva kako bi se utvrdio tačan broj o kojem se spekulise ovih dana.

Bh. redateljica je Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas podnijela prijavu zbog navodnih prijetnji upućenih na Facebook profilu kantonalnog zastupnika Harisa Zahiragića, a potom sadržaj prijave objavila na svom Facebook profilu.

“Želim prijaviti prijetnje smrću koje su mi upućena s Facebook profila kantonalnog zastupnika Harisa Zahiragića.

Gospodin Zahrigić je moje ime i sliku stavio u lažan kontekst i svojim lažima isprovocirao rulju koja poziva na linč”, navela je Žbanić.

Žbanić navodi kako joj prijete s tri Facebook profila te smatra da je njena sigurnost ugrožena.

“U prilogu su dva screenshota: ‘Hasan Latić traži da se svo četvero ubijemo po hitnom postupku, a Mirnes Tokić poručuje da metak nije skup.

Hiljade ljudi lajkuje ovaj post. Zastupnik Zahiragić ima moć da ove ljude pokrene'”, navela je.

Nastavlja da je razlog napada na nju to što je javno, putem svog Facebook profila, prije nekoliko dana pozvala nadležne da objave spisak imena ubijene djece Sarajeva.

“Razlog ovog zlostavljanja je to što sam prije nekoliko dana tražila da se objavi tačan spisak imena ubijene djece u Sarajevu.

Zastupnik Zahiragić umjesto imena širi laži, provocira ljude i preko tri Facebook profila svojom nasilnom porukom huška na nasilje. Molim vas da me zaštitite”, napisala je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.