Veliko priznanje i nagrada za Bosanca u Americi: “Imati Adnana Omeragića u firmi i zajednici pravo je bogatstvo”

Skoro tri decenije, St. Louis Business Journal prepoznaje nove lidere u regiji St. Louisa u američkoj saveznoj državi Missouri, kroz dodjelu nagrade “40 ispod 40”.

Ove godine, dobitnik je i Adnan Omeragić, porijeklom iz BiH.

Adnan, osim partnerske uloge u kompaniji Fox Architects, ima i brojne angažmane u zajednici.

Radost zbog nagrade koja se dodjeljuje ključnim igračima u različitim poslovima, podijelili su i iz njegove kompanije Fox Architects, iz koje poručuju da se Adnan pokazao kao pravo bogatstvo ne samo u Foxu, već i u zajednici.

Adnan je u Sjedinjene Američke Države došao 1999. godine iz Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, posvetio je vrijeme za pomoć u dobijanju odgovarajućih odobrenja i izgradnju replike Sebilja u Saint Louisu. Fontana, kako piše Fox Architects, služi kao oaza mira za cijlo susjedstvo i stvara ugodnu i poznatu atmosferu za bosansku zajednicu.

Adnan je i u Upravnom odboru Međunarodnog instituta Metropolitan Saint Louis, gdje je izvan svojih dužnosti u odboru, član Odbora za strateško planiranje.

Nedavno je Adnan također govorio o svom iskustvu u vezi s izbjeglicom u Bosni. Svoju je priču podijelio na konferenciji za novinare u Međunarodnom institutu St. Louis kada je gradonačelnik Tishaura Jones otvorio tu zajednicu afganistanskim izbjeglicama.

Nadalje, Adnan redovno učestvuje panel diskusijama koje su fokusirane na edukaciju neimigrantskih zajednica o imigrantima.

Također, član je građevinskog odbora koji je odgovoran za planiranje i izgradnju islamskog centra za bh., zajednicu.

Između ostalog, i član je upravnog odbora Festivala nacija, događaja koji mu je vrlo blizu i drag jer okuplja sve zajednice na jednom mjestu.

Osim angažmana u zajednici, Adnan je strastveni volonter na raznim međuvjerskim događajima i mentorira studente arhitekture s lokalnih koledža i univerziteta.

Sa stanovišta poslovnog razvoja, od kada se Adnan pridružio Fox Architects 2014. godine, odigrao je važnu ulogu u strategiji za operativno poboljšanje i poslovni razvoj. Uveo je tehnološku strategiju koja se pokazala posebno korisnom dolaskom pandemije.

“Svi u Foxu su ponosni na sve što je Adnan do sada postigao i mi ga podržavamo u svim njegovim budućim nastojanjima. Čestitamo Adnanu na ovom prekrasnom uspjehu”, navode iz Foxa.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.