Veoma jasna poruka lidera Platforme za progres Mirsada Hadžikadića: “BiH nije ugrožena od onih koji je napadaju već od onih koji je “štite””

Saopštenje lidera Platforme za progres Mirsada Hadžikadića prenosimo u cijelosti.

“BIH NIJE UGROŽENA OD ONIH KOJI JE NAPADAJU, VEĆ OD ONIH KOJI JE “ŠTITE”

Vojni i politički vrh Republike Hrvatske je posredstvom paradržavne tvorevine Herceg-Bosne izvršio udruženi zločinački poduhvat na Republiku Bosnu i Hercegovinu, što je u konačnici presudio i tribunal u Haagu.

Brutalna agresija koja je ispoljila sve surovosti rata, a koja je za cilj imala stvaranje hrvatske republike u Bosni i Hercegovini i pripojenje Republici Hrvatskoj, osujećena je i zaustavljena hrabrošću i nadljudskim naporima bosanskohercegovačkih građana.

Ono što je u ratu odbranjeno, gubimo u miru.

Zaostali fragmenti hercegbosanske ideje su na sceni i na najperfidniji način stvaraju tenzije, blokade i destrukciju, rušeći temelje Bosne i Hercegovine.

Pečat ove progresivne i maligne ideje je obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske u Zapadnohercegovačkom kantonu, gdje je tim povodom proglašen neradni dan, zvanično nazvan “Dan svehrvatske državnosti”.

Dok su političari fokusirani na vođenje kampanje, koja je već intenzivno počela, ispoljavajući površnost i ispraznost politika koje zastupaju, u 2/3 Bosne i Hercegovine se vrše antiustavne i antidržavne aktivnosti, na koje niko nema odgovor.

Ne plašimo se mi onih koji napadaju Bosnu i Hercegovinu, plašimo se onih koji je “štite””, naveo je Hadžikadić u saopštenju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.