Volodimir Zelenski upozorio svjetsku javnost: “Napad na nuklearnu centralu mogao je uzrokovati uništenje jako kao šest Černobila”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je ruski napad na nuklearno postrojenje Zaporižje mogao uzrokovati uništenje koje se može usporediti sa šest Černobila.

“Narode Ukrajine, preživjeli smo noć koja je mogla zaustaviti tijek povijesti – povijest Ukrajine, povijest Europe”, poručio je u televizijskom obraćanju, prenosi Jutarnji.hr.

Rekao je da je Rusija znala što radi kada je usmjerila granate ravno prema postrojenju. Napad na nuklearku nazvao je “činom terora na nečuvenoj razini”.

“Kako je to uopće moguće? Nismo li se 1986. godine zajedno borili protiv černobilske katastrofe?“, rekao je obraćajući se ruskom narodu.

Pozvao ih je da izađu na ulice i kažu svojoj vladi da žele živjeti.

Zelenski je poručio da je u kontaktu sa svjetskim čelnicima koji su mu, kako je rekao, poručili da su šokirani najnovijim događanjima u blizini nuklearke.

“Opet je pozvao na zatvaranje zračnog prostora iznad Ukrajine i sankcije protiv “nuklearne terorističke države”. Radijacija ne zna gdje je Rusija. Radijacija ne poznaje granice vaše zemlje”, istaknuo je.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.