Zašto se o ovom momku ne priča? Šokirao je i Luku Dončića. Sjajni Edin Atić 53 sekunde prije kraja meča “slomio” Slovence, Džanan Musa “na radaru” Billupsa?

Za 93-89 u kjlučnim momentima samo 53 sekunde prije kraja meča pogodio je sjajni Edin Atić. To je bio i presudni momenat meča.

“Što se tiče Dončića, Napokon smo vidjeli što je Atić u stanju uraditi”, rekao je Džanan Musa nakon historijske pobjede Zmajeva protiv aktuelnog prvaka Evrope.

I zaista “strpao ga je u džep” Atić košarkaški rečeno.

Nakon toga uslijedio je timeout. Selektor Adis Bećiragić je tada najavio “special”, akciju (šablon op. a.), a navijači su sve to vrijeme navijali “Ko ne skače..”.

Roberson onda mirno, polako… Šuta… Ipak, ne pogađa, ali naša je lopta. Skačemo odlično.

“Firić i Bećiragić na klupi mirni. Decenije iskustva”, kaže Damir Krupalja koji je sukomentator na Sport Klubu.

Privodimo kraj meča mirno, Luka Dončić u nevjerici “napuhano” ljut, ali džaba mu.

“Nikome nećemo ustuknuti”, rekao je Džanan Musa prije okršaja i to se ispostavilo tačnim.

Pratio ga je večeras Chauncey Billups, trener Portland Trail Blazersa, tima Jusufa Nurkića. Musa je sada u Realu, a iduće sezone?

Ko zna? Možda Portland? NBA?

A ovog mjeseca?

Ko zna, možda i evropska medalja?!?

Pa ipak je “pao” evropski prvak! Naklon do poda momci za ponos koji ste u nama proizveli!

BiH su do trijumfa vodili John Roberson i Džanan Musa s 23 i 22 poena. Musa je rekao da će američkog suigrača preimenovati u Dževad te izjavio:

“Ono što ova zemlja, igrači i navijači zaslužuju je nešto nevjerojatno.

Zaslužujemo sve. Za nas je svaki poraz tragedija jer nam je stalo, a nakon svake pobjede euforija kao da smo prvaci svijeta. To je pokazatelj koliko je ljudima stalo. Zato se borimo. Ja sam ostavio sve što sam imao na terenu i svi momci.

Malo prije sam pitao Jusufa Nurkića je li moguće da smo ovoliko umorni, tako da se idemo sada malo odmoriti. Nastavljamo se boriti na terenu koliko god je moguće i bukvalno davati zadnju kap krvi i znoja”.

Glavno pitanje je kako je BiH zaustavila Luku Dončića. On je postigao 18 poena te imao po osam skokova i asistencija, ali protiv BiH nije bio onaj Dončić kakvog znamo iz NBA lige ili s prošlog Eurobasketa.

Musa je otkrio: “Što se tiče Dončića, Napokon smo vidjeli što je Atić u stanju uraditi.

Lazić, Vrabac i Gegić su isto uradili veliki posao. Imamo momke koji su inatom igrali odbranu protiv najjačeg na svijetu”.

Adin Vrabac je dodao: “Spremali smo se za Dončića. Imali smo par opcija i uspjele su nam.” BiH u preostale dvije utakmice skupine protiv Francuske i Litve može izboriti nokaut fazu EP-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.