in , ,

Arijana Memić se oglasila uoči sutrašnjeg protesta: “Po 20. put izlazimo na ulicu, ne želimo čekati još pet i po godina”

Arijana Memić se oglasila uoči sutrašnjeg protesta.

Arhiv

Arijana Memić se oglasila uoči sutrašnjeg protesta.

Arijana Memić, sestra ubijenog mladića Dženana Memića, već pet i po godina sa svojom porodicom traga za istinom o smrti svoga brata.

Borba ove hrabre porodice traje od 8. februara 2016. godine kada je u noći u Velikoj aleji na Ilidži Dženan zadobio povrede opasne po život, a preminuo sedam dana kansije na KCUS-u.

Arijana u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, dan uoči velikog najavljenog skupa u Sarajevu, želi još jednom skrenuti pažnju kako su problem političari, tužioci, policajci i vještaci koji su lažno svjedočili.

Podsjetimo, sutra, 11. septembra, u 13 sati, održat će se 20. protest na kojima će porodica Memić iznijeti konkretne zahtjeve prema nadležnim institucijama.

„Po 20. put izlazimo na ulicu i tražimo pravdu da još jednom poručimo da se nismo umorili i nećemo odustati.

Ne želimo čekati još pet i po godina i pozivam sve građane širom Bosne i Hercegovine da sutra stanu rame uz rame uz nas. Ovo nije borba za Dženanovu i Davidovu pravdu, ovo je borba za sigurnost nas i naše djece”, priča Arijana Memić.

Dokazano je da su svi dokazi, svi tragovi podmetnuti, svi nalazi vještaka su lažni. Ono što treba uvijek ponavljati jeste – da se ovdje ništa ne čeka.

Arijana je upitana šta znači presuda Vrhovnog suda BiH.

“Najviše što nas brine što je došlo do šutnje nakon presude Vrhovnog suda. Očekivali smo da će neko reagirati nakon što smo dokazali da nije bilo saobraćajne nesreće.

Želimo da se sve ovo pravno završi. Mi smo imali strpljenja nakon prve presude i mi smo dali dovoljno od sebe da profukcioniše pravni sistem. Nije na nama da vodimo istrage i ubice izvodimo pred lice pravde”, dodala je Arijana Memić.

Agencija za sigurnost hrane: Jedno od popularnijih pića se povlači i sa tržišta u BiH

Muriz Memić pred proteste: “Teško je, ali ne odustajem jer znam za koga radim – za svoje dijete”