Sarajevski profesor Senadin Lavić “spustio” hrvatskog šefa diplomatije Grlića Radmana: “To je vrlo drsko uplitanje u unutrašnje stvari države!”

Nakon riječi ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana, oglasio se i profesor sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Senadin Lavić.

-Nedopustivo je da g. Grlić Radman iz Hrvatske docira kako se u Bosni mora napraviti reforma Izbornog zakona i kako je tzv. “legitimno predstavljanje” osnov te reforme. To je vrlo drsko uplitanje u unutrašnje stvari države Bosne i Hercegovine. I nedopustivo, poručio je profesor Lavić na Twitteru.

Podsjetimo, Grlić Radman je na konferenciji ponovio stav hrvatske vanjske politike o promjeni Izbornog zakona u BiH prije izbora 2022. godine.

“BiH se nalazi na raskrižju. Dogovor o izmjenama izbornog zakona i ograničenim ustavnim promjenama poboljšao bi političku atmosferu u zemlji i zamijenio postojeće nepovjerenje među ključnim političkim strankama s ciljem postizanja stabilnije i prosperitetnije BiH”, kazao je.

“Izostanak dogovora gurnuo bi Bosnu još dublje u političku krizu s pogubnim posljedicama”, istaknuo je, ponovivši da se Hrvatska zalaže za BiH ustrojenu po načelu tri konstitutivna naroda, dva entiteta i jedna država.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.